Избрани Новини

Откриха обновената сграда на основно училище в Пловдив

Официално лентата днес преряза н.пр. псланик Ерик Рубин

„Винаги, когато можем да обединим усилия и да инвестираме в образователната инфраструктура е повече от чудесно. Горд съм да бъда тук, защото ОУ „Души Хаджидеков“ е едно от добрите училища в града и страната, които дават добри примери всеки ден и се грижат за образованието и възпитанието на нашите деца“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването обновената сграда на основното училище.

Официално лентата днес прерязаха негово превъзходителство Ерик Рубин, директорът на училището Сузана Чанекова и заместник-кметът Стефан Стоянов.

„Обновяването на едно от най-старите училища в Пловдив е резултат от добрите отношения между САЩ и България, които водят до добри резултати. Инвестирането в училища в България е не само инвестиция в децата, но и в бъдещето на България и просперитета в дългосрочен план“, посочи н.пр. посланик Ерик Рубин и сподели, че се гордее се с многото проекти, които реализират в резултат на двустранното партньорство.

Проектът по ремонт на сградата на ОУ „Душо Хаджидеков“ е резултат от инвестиция в размер на 94 000 долара. Сградата, която е на 148 години, е пребоядисана, подновена е електрическата инсталация. В училището учат 883 ученици от 1 до 7 клас.

Проектът стартира през 2017 година по договор с Инженерното командване на военноморските сили на САЩ чрез посолството на САЩ в Република България.

Освен външната фасада обновена е част от цокъла, подменени са външните врати, изграден е нов навес пред главния вход.

„Нека тази сграда символизира партньорството между Съединените американски щати и България още много години“, заключи н.пр. посланик Ерик Рубин.

„Дарението на средства за нуждите на образованието е жест, достоен за уважение. Това не е само материално подпомагане, но и урок за приятелство, благородство, дружба между народите“, сподели Сузана Чанекова, директор на училището. Тя благодари сърдечно и допълни: „Когато искаме да направим добро, за това граници няма“.

Учениците от училището поздравиха гостите със специално подготвена от тях програма и представяне на български песни, а изненадата беше рецитирането на стихотворението „IF” на Ръдиърд Киплинг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов