Избрани Новини

Иззеха близо 38 кг тютюн при полицейски операции в Плевен и Буковлък

Проверките ще продължат

Служители на ОД-МВР Плевен проведоха операции за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол Иззети са 37.950 кг насипен тютюн
6.950 кг суха листна маса тютюн откриха и иззеха полицаи от Второ РУ-Плевен на 27 ноември. Проверката е била извършена за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в хода на специализирана операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар в Плевен до неизползваема търгтовска маса служители на сектор "ООР" са намерили 2 полиетиленови плика с насипен тютюн. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат, съобщават от МВР.

На 27 ноември около 14:45 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо - РУ при ОД на МВР – Плевен са извършили претърсване в имота на 55-годишна в село Буковлък. На адреса са намерили пет полиетиленови чанти, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло на всичките около 4,5 кг. Непосредствено зад къщата под прозорец са открити три черни полиетиленови чувала с общо тегло на всичките 26,5 кг., съдържащи нарязана листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов