Избрани Новини

Бобов дол подобрява пътната си инфраструктура

Завърши рехабилитацията на отсечката Горна Козница - Бобов дол

Завърши рехабилитацията на отсечката Горна Козница-Бобов дол /25 км/, започнала преди около две години, каза кметът на миньорския град Елза Величкова, информира kmeta.bg. Преди няколко дни е положена и новата маркировка, има подменени пътни знаци и табели. Така пътят Кюстендил-Бобов дол вече е в отлично състояние - рехабилитация по него не е правена от десетилетия.

"Не беше лесно да реализираме ремонта, но се преборихме", доволна е кметицата. 

Сега се прави изкърпване на  друг доста натоварен път - от Бобов дол до м. Бинека, това е връзката на Разметаница с АМ "Струма", около 20 километра. Реално тази есен вече се прави първичен ремонт и подготовката на това трасе за цялостно преасфалтиране, което ще стане напролет догодина - средствата вече са заложени, казаха експерти. 

Наскоро беше завършен нов 760-метров участък, по който беше укрепено свлачище по пътя Бобов дол-с.Жедна-Радомир.  В тази отсечка ще бъдат рехабалитирани допълнително още около 1 000 м, доста обрушени и в лошо състояние.

"Ще го ремонтираме с остатъка от парите по проекта за новия участък към Жедна. Рехабилитацията ще започне пролетта. Имаме уверението на Областно Пътно управление-Кюстендил", обяви градоначалничката на Бобов дол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов