Избрани Новини

Томислав Дончев : Правото на протест е достижение на демокрацията

Мисия

23-11-2018, 12:46

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вицепремиерът откри във ВТУ форума „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”

„Не очаквайте да оспоря правото на някого да протестира. Това си е достижение на демокрацията, шанс да си изявиш позицията, когато искаш нещо, когато си недоволен без значение дали групата е малобройна, или е многобройна. Единствената ми молба е българските граждани, които протестират, да не пречат на другите, които не протестират”, това каза зам.-министър-председателят Томислав Дончев, който днес е във Велико Търново. Той отбеляза, че призивите на хората са много, но освен нереалистични – някои са неразбрани от него. „Най-вече какво означава да сменим системата? Много бих желал да чуя детайли – какво точно да сменим в системата? Не ме разбирайте криво – системата не е съвършена. Тя има нужда да се променя – с по-големи или с по-малки крачки. Единственият стремеж е в опитите си да променим системата, да я направим по-добра – да не я разрушим, защото ние друга държава нямаме. Ако разрушим тази – после ще трябва да я изграждаме наново, а както знаем от прехода – то отнема десетилетия”.

На журналистически въпрос – ще изкара ли правителството мандата си – Томислав Дончев отговори: По всяка вероятност – да, но това зависи не само от парламентарната аритметика, а и от обществените настроения”.

 

Томислав Дончев е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ по повод откриването на Международна научна конференция на тема „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”. По-късно днес той ще участва тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2018, професионално направление 3.7. „Администрация и управление“ на Стопанския факултет.

Проф. Хр. Бонджолов запозна вицепремиера с успехите и постиженията на Университета от последната година по време на работна среща преди откриването на международния форум.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов