Избрани Новини

Томислав Дончев : Правото на протест е достижение на демокрацията

Мисия

23-11-2018, 12:46

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вицепремиерът откри във ВТУ форума „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”

„Не очаквайте да оспоря правото на някого да протестира. Това си е достижение на демокрацията, шанс да си изявиш позицията, когато искаш нещо, когато си недоволен без значение дали групата е малобройна, или е многобройна. Единствената ми молба е българските граждани, които протестират, да не пречат на другите, които не протестират”, това каза зам.-министър-председателят Томислав Дончев, който днес е във Велико Търново. Той отбеляза, че призивите на хората са много, но освен нереалистични – някои са неразбрани от него. „Най-вече какво означава да сменим системата? Много бих желал да чуя детайли – какво точно да сменим в системата? Не ме разбирайте криво – системата не е съвършена. Тя има нужда да се променя – с по-големи или с по-малки крачки. Единственият стремеж е в опитите си да променим системата, да я направим по-добра – да не я разрушим, защото ние друга държава нямаме. Ако разрушим тази – после ще трябва да я изграждаме наново, а както знаем от прехода – то отнема десетилетия”.

На журналистически въпрос – ще изкара ли правителството мандата си – Томислав Дончев отговори: По всяка вероятност – да, но това зависи не само от парламентарната аритметика, а и от обществените настроения”.

 

Томислав Дончев е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ по повод откриването на Международна научна конференция на тема „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”. По-късно днес той ще участва тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2018, професионално направление 3.7. „Администрация и управление“ на Стопанския факултет.

Проф. Хр. Бонджолов запозна вицепремиера с успехите и постиженията на Университета от последната година по време на работна среща преди откриването на международния форум.

 Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май