Избрани Новини

МВР предупреждава: Пазете се от джебчии на "Черния петък"

Очакват се задръствания около моловете

По повод Черния петък от полицията предупреждават гражданите да са внимателни и да се пазят от крадци. Често големите търговски сгради, в които се събират много хора, са обект за извършителите на джебчийските кражби, посочват от МВР.

Затова и предупреждават хората да са внимателни и да не оставят вещите си без надзор. Най-често в такива случай биват задигнати пари, документи и мобилни телефони. Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание в  момента е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места

Предупреждение се отправя и за онлайн търговията. Хората трябва да внимават със сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата.  Потребителите да са бдителни и с новосъздадените сайтове, както и с тези, които се представят за български, но са със сметка за плащане в чужбина, припомнят експертите.

Заради намаленията се очаква и струпване на много коли по моловете и големите магазини, което ще доведе и до задръствания. Експертите съветват шофьорите да избират добре маршрута си в този ден. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов