"Църна месечина" ще огрее и Гоце Делчев

Романът е номиниран в конкурса за исторически роман през 2017 г.

Историческият роман "Църна месечина" на Кирил Пецев ще бъде представен в гр. Гоце Делчев. Представянето се организира съвместно от община Гоце Делчев, Общински исторически музей и издателство "Лексикон" и ще се състои от 17:30 часа в залата на Общинския исторически музей в града.
Романът е номиниран в конкурса за исторически роман през 2017 г. Авторът му - Кирил Пецев е роден в Петрич и повече от 40 години е живял в Благоевград. И както много хора, населявали това пространство по течението на Струма е бил в плен на митологията за борбите на българите от Македония. Влезлият в литературата от журналистиката Пецев, в книгата си прави митологията предметна и ясна, с точните имена и образи на героите, които познаваме от учебниците по история.
Кирил Пецев е автор на сборника разкази „По горнилото”, а в периода от 2012 до 2017 година издава пет книги: „Покровителите Дуло”, „Посветените”, „Знаците на Армагедон”, „Нощта на мъртвата луна” и „Божественият код”, обединени под общото заглавие „Тумулус”.
Новият роман „Църна месечина” е поредното интелектуално предизвикателство за любителите на конспиративни теории и продължава харесваната от писателя сюжетна линия на вълнуващото приключение по пътя на преодоляване на личното невежество.

 


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"