Избрани Новини

Заловиха крадец на лека кола

Четирима пияни водачи се озоваха в полицейския арест

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 16 криминални престъпления – грабеж, 4 кражби, пожар и 10 други. Разкрити са 8 престъпления.

Криминално проявен младеж бе задържан в хода на активно разследване, проведено от служители на РУ – Стамболийски. На 16 ноември те започнали работа по сигнал от жител на село Йоаким Груево, който установил липсата на лекия си автомобил „Рено“. Потърпевшият уточнил, че посегателството било извършено от гаража му, където колата била паркирана с оставен ключ на контактното табло. Освен това, през незаключена входна врата, от жилището му били откраднати два мобилни телефона. При организираните оперативни действия служителите влезли в дирите на техен 21-годишен познайник от същото село, който е и осъждан. Материалите по досъдебното производство са докладвани в районната прокуратура, а впоследствие съдът наложил на младежа мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Бързо производство е започнато срещу 68-годишна асеновградчанка за незаконно разпространение на акцизни стоки. При проверка вчера в стопанисвано от жената кафене служителите на реда в Асеновград иззели близо 200 саморъчно свити цигари и 100 литра течност с мирис на алкохол, без български бандерол. Работата по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Четирима водачи на моторни превозни средства се озовали в полицейския арест. Вчера, на пътя между Белащица и Гълъбово, 22-годишен управлявал лек автомомбил „Фолксваген“ под въздействие на наркотици. Същия ден дрогиран бил и 30-годишен водач на товарен автомобил „Ивеко“, хванат на изхода на Царацово, в посока Бенковски. Междувременно на ул. „Герлово“ в Пловдив 60-годишен шофирал лек автомобил „Опел“ след употреба на алкохол 1,55 промила. С 1,47 промила в първите минути на днешния ден бил 37-годишен, седнал зад волана на лек автомобил „БМВ“ в Карлово. Срещу мъжете са образувани бързи производства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов