Избрани Новини

Благоевград се обединява в помощ на 14-годишния Иван Христов

Страда от разновидност на рака на костната система

Община Благоевград поставя кутия за дарения в помощ на 14-годишния ученик Иван Христов. Тя ще бъде позиционирана пред касата на зала „Пейо Яворов“ от днес, 21.11.2018 година, когато отбелязваме Деня на християнското семейство.  Всеки желаещ може да помогне на семейството на 14-годишния младеж.  По време на коледно-новогодишните празници ще бъдат организирани инициативи, чрез които също ще бъдат заделени средства за момчето.

Има и дарителска  банкова сметка в Първа инвестиционна банка АД. Титуляр на сметката  е майката на Иван - Ваня Георгиева Христова, а номерът на сметката е BG13FINV91501317178315.

Иван е на 14 години от Благоевград, тренира бейзбол. В началото на месец май  Иван получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни травми от тренировките. Лекуващият ортопед прилага инжекции, но след две седмици болката става непоносима. Лекарите назначават рентген и скенер. Резултатите от скенера не са категорични, но съмненията са за остеосарком – злокачествен тумор, разновидност на рака на костната система.

Както за повечето семейства в България, които са попадали в безмилостната борба с рака, така и за семейство Христови сумата е непосилна за лечението на Иван.

Нека бъдем добри и да подарим една незабравима Коледа на Иван и семейството му!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов