Избрани Новини

Метално сърце в Петрич събира капачки и носи надежда

Постави го днес Сдружение "Защото можем“

По случай Световния ден на недоносените бебета, Сдружение „Защото можем“ - Петрич постави днес метално сърце за събиране на капачки с благотворителна цел. Сърцето се намира в градинката до новия пазар и срещу магазин „Билла“.
Каузата на „Капачки за Бъдеще“, която сдружението подкрепя, събира пластмасови капачки, които биват рециклирани с цел закупуване на нови кувьози в болници в цялата страна. До момента има 3 закупени кувьоза в рамките на година и половина. Според статистиките преждевременно родените деца в България са около 6000 на година.
Екипът на Сдружение „Защото можем“ благодари в социалните мрежи на всички ученици, родители, учители и граждани, които днес бяха съпричастни към каузата и донесоха събраните от тях капачки. Заедно успяха да напълнят половината сърце! Това е показателно за гражданите на община Петрич, които доказват, че от малки до големи подкрепят кампанията и ги е грижа за недоносените бебета! За всички училищни групи, класове, фирми и институции през следващата седмица са подготвени грамоти!




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов