Избрани Новини

Д-р Камбитов е носител на приза "Кмет на гражданите“

Община Благоевград е 13-та българска община, която избра омбудсман

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е носител на приза „Кмет на гражданите“.

Д-р Камбитов получи престижното отличие в конкурса „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини kmeta.bg. Наградата бе връчена на официална церемония от омбудсмана на Република България Мая Манолова.
„Това е категорията на местните управници, които получават оценка „отличен“ от своите съграждани. Наградата е съвсем заслужена, защото тази година Община Благоевград стана 13-та българска община, която избра местен обществен посредник - доказателство, че кметът и Общинският съвет искат да чуват гласа на гражданите“, каза Мая Манолова.

Д-р Камбитов благодари преди всичко на съгражданите си. „Благодаря за подкрепата, не само днес, а за подкрепата през всичките тези години, в които работим Благоевград, да става по-хубаво, по-красиво, по-добро място за живеене. За втори път получавам тази награда. Уверявам Ви, че чувството е много приятно. Искам да благодаря на правителството и на премиера Бойко Борисов за помощта, която ни оказват, когато е необходимо. Специално благодаря и на Боян Томов, не за наградата, тя е от гражданите, а за това, че създаде този конкурс. Това е позитивна надпревара. В този конкурс се показват усилията и резултатите от работата на българските кметове. Тук се показват стотиците новопостроени площади. Показват се новите паркове, велоалеите, улиците, хилядите санирани блокове, а не се показва едната пукнатина. Това за нас е признание и удовлетворение“, каза кметът Камбитов.

Д-р Атанас Камбитов е носител на множество награди в едноименния конкурс. Сред тях са „Кмет на гражданите“, Кмет на месеца“, и „Кмет на месец април” в категория „Сигурност”. През 2016 година д-р Камбитов е обявен за „Кмет на годината“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов