Избрани Новини

Започва Балканският младежки фестивал “Младостта на Балканите”

Ще се проведе до 19 ноември в град Сандански

От 16 до 19 ноември в град Сандански ще се проведе XХIII-то издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” (БМФ).
Водени от целите на Балканския младежки фестивал „Младостта на Балканите”, за 23-та поредна година ще покажат, че младите хора от България, балканските страни и Европа имат желания да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество. Младите хора обичат разнообразието, приемат предизвикателствата и харесват да се забавляват, докато се трудят и творят заедно, да представят, показват, разпространяват и популяризират посланията си по атрактивен, разбираем и незабравим начин.
Благодарение на Балканския младежки фестивал, идеята за „Балкани без граници“ – граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия – има отражение в многобройните приятелства и партньорства, които продължава да създава, като през изминалите 22 години в него са участвали над 12 700 младежи от 27 страни от цяла Европа.
През 2018 г. 23-то издание на фестивалът е различен, защото поставят акцент върху таланта и творчеството на дългогодишни доброволци – художници, музиканти, фотографи, които ще се представят в изложби и работилници. Освен това тридневната фестивална програма е съчетала в себе си таланта на музиканти и също толкова невероятни танцьори, които ще се преборят за наградата на кмета на Община Сандански в танцовият конкурс Just Dance Competition. Конкурсът се провежда в три танцови категории, в които се излъчват победители от престижно жури и публика: народни танци; джаз, балет, модърн, контемпорари; хип хоп и брейк.
Двадесет и третото издание на фестивала се организира в партньорство и с подкрепата на Община Сандански, Дневен център „Св. Неделя”, Хип-хоп формация The Hopers при НЧ „Отец Паисий-1919” –  Сандански, JAR computers и др.

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА:

16 НОЕМВРИ – ПЕТЪК
17:30 – Фестивално дефиле – Интерхотел Сандански – ул.„Македония“ – пл.“България”
18:30 – Балканско младежко хоро – пл.“България”
19:00 – Откриване на 23-ти БМФ – Дом на културата-Сандански
17 НОЕМВРИ – СЪБОТА
11:00 – Откриване на изложба – КАФЕ БАР АЙСБЕРГ
11:30 – Работилници за рисуване с естествени материали, Представяне на книгата „Ангелска страст” – КАФЕ БАР АЙСБЕРГ
17:00 – Откриване на изложба на фотографии – АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ
18:00 – Фестивална програма: JUST DANCE COMPETITION, изпълнения на поп-рок изпълнители и танцьори – Дом на културата-Сандански
18 НОЕМВРИ – НЕДЕЛЯ
11:00 – Откриване на изложба с живопис, работилница за рисуване с естествени материали – КАФЕ БАР АЙСБЕРГ
18:00 – Фестивална програма и закриване на фестивала: изпълнения на поп-рок изпълнители и групи, награждаване
19 НОЕМВРИ – понеделник
10:00 – Изпращане на участниците – пл.“България”




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов