Избрани Новини

Бойко Борисов за протестите: Цените на горивата падат (Видео)

Полагаме огромни усилия, но това зависи от пазара на петрола, заяви премиерът

„Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, а от пазара. Те падат в момента, но не заради протестите, а защото цената на петрола пада. В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира недоволството от високите цени на горивата. Той даде интервю за bTV, пише tribune.bg.

"Аз подкрепям демокрацията, а протестът е начин да изразиш мнение, но се надявам протестите да спрат при това положение. Ако един от параметрите в държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка", категоричен беше Борисов. И подчерта, че два пъти е давал оставка, но в момента няма предпоставки за това.

Борисов коментира и протестите на майките на деца с увреждания. „С майките на деца с увреждания се разбрахме, отпуснахме 150 млн. лева повече в бюджета за догодина. А с едно непремерено и обидно за тях изказване Валери Симеонов ги върна на улицата. И ми е мъчно, и ме е яд“, заяви той.

"Аз се надявам, че той го е осъзнал“, каза още Борисов. И допълни, че на Коалиционен съвет всички помолили Валери Симеонов да се извини за изказването си, което след това той направил.

"Според мен беше искрен, защото има човек с увреждания в семейството и знам колко тежко и трудно го понася“, коментира премиерът.

"Нинова припознава ли се в това, че нейните депутати нарекоха 80% от хората за дебили“, коментира Борисов изказване на лидера на БСП, че щом премиерът не иска оставката на Симеонов, значи се припознава в него.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов