Избрани Новини

С тържествено двудневно възпоменание ще почетат митрополит Борис

Навършиха се 70 години от смъртта му и 130 години от рождението

На 8 ноември 2018 г. се навършват 70 години от мъченическата смърт и 130 години от рождението на Неврокопския митрополит Борис.

В почит към неговите заслуги, висока духовност и мъченически подвиг, с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим Неврокопска света митрополия, Община Благоевград, Югозападният университет „Неофит Рилски“ и Македонският научен институт организират тържествено двудневно възпоменание. Честването ще се проведе на 16 и 17 ноември 2018 г. в Благоевград и включва редица прояви, отворени за цялата общественост.

На 16 ноември от 10.30 ч. в Общинската зала „22-ри септември“ ще се проведе тържествена научна сесия, на която ще бъдат представени доклади, посветени на делото и личността на митрополит Борис Неврокопски. Участие ще вземат представители на Българската православна църква и академичната общност, както и видни общественици и хора, чиито спомени са запечатали Негово Високопреосвещенство митрополит Борис.

Честването ще продължи на 17 ноември от 9.00 ч. с архиерейска света Литургия в църквата „Св. Въведение Богородично“ (кв. „Вароша“), след която ще бъде отслужена панихида на гроба на митрополит Борис.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)