Избрани Новини

Гимназията по туризъм се включи в Световната седмица на предприемачеството

Велико Търново Лайф

14-11-2018, 17:08

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Домакин на открития урок бе учебната компания BOYAR DREAMS

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ - Велико Търново се включи в Световната седмица на предприемачеството с открития урок „Образование на бъдещето и бъдещето на предприемачеството в туризма“.  В него участваха абитуриенти от специалностите „Туристическа анимация“, „Организация на туризма и свободното време“ и „Кетъринг“. Домакин на урока бе учебната компания BOYAR DREAMS с ръководител инж. Славка Проданова.

Притежаваните знания и умения, придобити в Гимназията по туризъм, помогнаха на бъдещите предприемачи в туризма, им помогнаха да дискутират теми,  свързани с образованието на бъдещето, четвъртата индустриална революция и цифровите умения, устойчивия туризъм и бъдещето на предприемачеството в туризма.

Чрез метода „Лавина“ те ранжираха факторите, влияещи върху реализирането на бизнес идея в туризма. Представиха своите аргументирани мнения при решаването на казус, свързан с маркетинга и онлайн рекламата на тризвезден хотел от региона.

Световната седмица на предприемачеството започна на 12 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Единадесетото издание на инициативата, която се домакинства у нас от Джуниър Ачийвмънт, включва повече от 170 събития в 64 населени места в страната. 4 800 ученици ще се включат в организирани иновационни лагери и открити уроци в цяла България. 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)