Избрани Новини

85 медала за "Спартак 14" на Международен турнир по шотокан

Състезанието събра 354 състезатели от 3 държави

През изминалия уикенд в столицата се проведе второто издание на Международния турнир по Шотокан карате-до „ София Гранд При” 2018 г. , което се организира от Българска федерация Шотокан карате-до, със съдействието на карате клуб Спартак 14 – Плевен, карате клуб Оверфайт – София ( домакини на турнира) и българското представителство на Световната Шотокан карате – до федерация в лицето на нейния главен инструктор за България , сенсей Георги Георгиев – Джоси ( 7 дан).

Състезанието събра 354 състезатели от 3 държави – България, Сърбия и Гърция.

Официални гости на турнира бяха г-ца Ренета Камберова – олимпийска медалистка от златния ни ансамбъл по художествена гимнастика и сенсей Георги Георгиев - Джоси , който е член на УС на Шотокан Федерацията и главен инсруктор за България на Световната Шотокан карате-до Федерация.

С атрактивна демонстрация поздравиха гостите и публиката двата клуба – съорганизатори на турнира : Карате клуб Спартак 14 и Карате клуб Оверфайт. В демонстрацията участваха и златната танцова двойка от плевенската школа „ Зорая” – Дариан Колев и Гергана Данаилова, с треньори Десислава Йотова и Милчо Петров. Изпълнението символизираше Ин и Ян. В символичния кръг, който очертаха децата от двата клуба, възпитаниците на треньорите по карате и танци съчетаха бойни сцени и танц, което беше чудесна комбинация между двете и предизвика бурни аплодисменти от публиката.

Освен атракция в демонстрацията при откриването, изпълнени със много емоции и напрежение преминаха и 5-те  дисциплини в програмата на състезанието.

Отборът на Спартак 14 – Плевен беше от най-многобройните – 58 състезатели участваха от клуба. Те отново се справиха отлично със конкуренцията и донесоха в Плевен 85 медала! 28 златни, 22 сребърни и 35 бронзови медала извоюваха бойците ни и заслужиха първото място в комплексното класиране.

Четири от общо 12 приза Супершампион, спечелиха плевенските състезатели Натали Йонкова – 17 г, Стефани Ангелова – 11 г., Тихомир Тодоров – 11 г. и Красимира Илиева – 10 г. Това беше най-трудната и интересна кумите - дисциплина. Регламента е във всяка възраст и пол, състезателите да  не се делят на техническо ниво и теглови категории, което изисква високо ниво на техническа и тактическа подготовка, за да се преодолеят различията.

„ Изключително сме доволни от представянето на възпитаниците ни в края на сезона, когато на много състезатели им пада спортната форма, споделиха треньорите на клуба – Милена Кирниколова и Маринела Петрова. Радваме се на всяка тяхна победа, всяка спечелена точка, всеки поглед изпълнен със желание за победа, защото зад това стоят много труд, много трудности и много вложено лично време както от страна на състезателите, така и от страна на родителите им. Всичко е добре, когато съвршва добре – финиширахме една изключително трудна , но и успешна година - поредната ни успешна година с много национални и международни отличия, които печелим не сам оза клуба си, а и за Плевен и България”.

Плевенския клуб Спартак 14 благодари на всички плевенски медии за отразяването на резултатите от участията през годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов