"Инвестираме в строителство и ремонти на детски градини и училища тази година"

Мисия София

13-11-2018, 09:34

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

"285 деца посещават разширената Детска градина № 160 в кв. „Драгалевци“. За район „Витоша“ това е третата нова сграда – преди няколко месеца открихме нова сграда в кв. „Бояна“ и започнахме строителство на други две. Резултатът е 5 нови сгради за 5 години в района. Тази година в София завършихме 5 нови сгради на детски градини като остава да отворим само тази в район „Красно село“. През 2019 г. сме планирали строителство на 10 нови сгради. Целта ни е до 2 г. всяко дете над 3 г. да има място в детска градина близо до мястото, на което живее." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова в новата Детска градина № 160 в кв. “Драгалевци“ в присъствието на зам.-кмета Ирина Савина, кмета на района Теодор Петков, директора на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева, председателя на Синдиката на учителите в България Янка Такева.

"Над 18 млн. лева инвестираме в строителство и ремонти на детски градини и училища през тази година" – каза също кметът Фандъкова. В район "Витоша" предстои изграждането на още две нови детски градини, които са в кварталите „Павлово“ и „Княжево“.

В кв. “Драгалевци“ новата детска градина разполага с две градински и две яслени групи. Изпълнени са всички мерки за енергийна ефективност и е осигурена общодостъпна среда. В двора на детската градина има 4 детски площадки с вертикална планировка и озеленяване.

През тази година започва изграждане и реконструкция на 10 нови детски градини в различни столични райони: "Лозенец", "Триадица", "Витоша", "Искър", "Нови Искър", "Подуяне", "Красно село", "Илинден", "Студентски".Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия