Избрани Новини

Реконструират градския парк в Сапарева баня

Депутатът Радослава Чеканска присъства на първата копка

Народният представител от ГЕРБРадослава Чеканска бе сред официалните гости на церемонията „първа копка“ по проекта за реконструкция на градския парк „Николай Хайтов“ в Сапарева баня. Кметът на общината Калин Гелев и ръководството на фирмата-изпълнител направиха символичната „първа копка“ на строителния обект.

Сред гостите на събитието бяха и представители на община Сокобаня – партньор по проекта, зам.кметът Владимир Милованович, д-р Матей Попниколов, съветници от ПП ГЕРБ, председателят на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов, представители на общинска администрация, представители на Национален доверителен екофонд и граждани.

По традиция, за здраве и успешно завършване на обекта бе отслужен тържествен водосвет. Всички присъстващи гости бяха поздравени от малките таланти на ДГ „103- градусов хоровод" към НЧ „От извора - 2013", с худ. ръководител Иван Начов. Красиви сапаревобанки, облечени в традиционни носии, почерпиха по стара българска традиция всички присъстващи с питка, мед и сол – символ на топло гостоприемство.

В същия ден, депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска присъства на откриването на още един значим проект за община Сапарева баня. Той се финансира от Инвестиционна програма минерални води към Национален доверителен екофонд и съфинансиран от Общината по проект: „Подобряване и разширяване на ефективното използване на минералните води от находище „Сапарева баня". Проектът включва изграждане на резервоар за минерална вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов