Избрани Новини

Вебер е кандидатът на ЕНП за председател на ЕК

Мисия София

08-11-2018, 15:14

Снимка:

eppgroup.eu

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Кандидатурата му е подкрепена и от България

С 492 гласа Европейската народна партия избра за свой водещ кандидат за председател на следващата ЕК Манфред Вебер. Това се случи на двудневен конгрес, който се провежда вчера и днес в Хелзинки. 

Единственият му опонент за поста беше Александър Стуб.

Вебер беше и кандидатът, зад който стоеше българската управляваща партия ГЕРБ.

„Манфред Вебер е доказан политик с над 16-годишен опит на европейската сцена, уважаван от всички държави - членки и от всички делегации, независимо от кои политически семейства са. Манфред Вебер е голям приятел на България и е съвсем естествено да подкрепим него, кандидата на Германия - той е от Бавария, а неговата партия ХСС е дългосрочен партньор на ГЕРБ. Манфред Вебер е енергичен, компетентен и всеотдаен на европейската идея“. Това заяви ден преди избора зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

От своя страна Вебер посочи, че следващите европейски избори са изключително важни и се радва, че има подкрепата на ГЕРБ.

„Управлението на ГЕРБ в България е много силно. Точно затова се радвам, че ме подкрепиха. Да имаш подкрепата на една такава силна партия помага много в изборната кампания“, заяви снощи германецът и обеща, че управлявана от него Европейска комисия, страната ни ще има еврокомисар с ключов ресор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов