Избрани Новини

Цените на горивата у нас се определят от ОПЕК и цената на петрола на международните пазари.

Парите

05-11-2018, 10:26

Снимка:

NOVA, кадър

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Това обясни депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров – Ревизоро пред Нова ТВ. Държавата не определя цената на горивата, обясни още той и посочи, че високите цени не са от полза за никого, тъй като водят до увеличение на контрабандата и сивия сектор. Освен това България не е производител, а вносител на петрол.

"Америка наложи санкции на Иран. Иран е третият най-голям производител. В България никой не печели от това нещо. Може ли българският премиер да обяви война на Америка? Европа може ли да обяви война на Русия и САЩ?", попита риторично Димитров по повод международната политика, която влияе на цената на горивата.

По повод протестите в различни градове в страната за цената на бензина у нас, той попита и защо хората от пограничните градове не зареждат в съседните държави.

„Защо хората от пограничните райони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния? Защото там цените са по-високи“, категоричен е Димитров.

Той обяви и че протестът е политически.

„Зад протеста стои политическа сила, която е извън НС“, заяви Димитров, без да назовава коя е тя. Той се аргументира с исканията на протестиращите държавата да се намеси в пазара на горивата.

„Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование. Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси”, обясни още депутатът.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)