Избрани Новини

Ръст на продажбите на имоти отчитат в Банско

Масово англичаните, които преди 10 години купуваха имоти, сега ги продават

Ръст на продажбата на имоти отчитат брокери от Банско, съобщава БТН. С около 10% са се увеличили продажните цените на апартаментите в курортния град, въпреки това остават сравнително ниски, смятат от бранша. Масово англичаните, които преди 10 години купуваха имоти, сега ги продават.
Брокери казват, че в последните няколко години предимно българи купуват имоти за живеене в планинския град. Средната цена на квадратен метър е около 340 евро.
Сакис Атанасиос казва, че харесва Банско, определя цените на имотите като добри, но не бил живял в курорта: Повече е като шопинг център, отколкото като място за живеене за повече години, но е много красиво за уикендите, за ваканция между 10 или 15 дни, но не за повече.
Тодор Геновски: Не са скъпи, имаше за 15-20 хил. евро, не знам дали това е реално.
Спаска Юручка, брокер на недвижими имоти: Търсят жилища ваканционни, но с цел да ги използват редовно - дали уикенда за ски или лятото бабата и дядото с децата. Другата група, това са, които търсят да си купят жилища, просто да си вложат парите, като алтернатива на това да си държат парите на влог в банката.
Купуват се и жилища, които се предлагат с включена годишна такса за поддръжка и предлагат ползването на спа център и басейн.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)