Избрани Новини

Бойко Борисов: Кандидатстваме за Мондиал 2030 със съседните държави

Това стана ясно в „Евксиноград”, където са лидерите на четирите Балкански държави

България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за домакинство за Световното първенство по футбол през 2030 г.
 
Това стана ясно в „Евксиноград”, където са лидерите на четирите Балкански държави, както и премиерът на Израел, предава NOVA.BG.
 
„Мисля, че заслужава да обсъдим предложението на Алексис Ципрас през 2030 г. Сърбия, Гърция, Румъния и България да кандидатстват за общо домакинство на Световното първенство по футбол“, каза Бойко Борисов.
 
За Мондиал 2030 до момента са обявили своите кандидатури Аржентина, Уругвай и Парагвай (съвместно), Великобритания, както и Мароко, Тунис и Алжир (съвместно). Испания също обмисля евентуална кандидатура заедно с Португалия, припомня БНР.
 
На Световното първенство през 2026 година в Съединените щати, Мексико и Канада за първи път ще участват 48 отбора.
 
В „Евксиноград” трима премиери и президент от Балканите се срещнаха с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, за да потвърдят, че заедно могат да работят заедно и в технологиите, и в снабдяването на арабския свят с храна.
 
Лидерите на четирите държави се разбраха още да продължат работата си и по пълното свързване на Балканите с магистрали и скоростни влакове.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов