Музиканти от Германия гостуваха в читалище "Братство”

Ученици от немското училище "Музик шуле Панайотов" изнесоха концерт

На 30 октомври ученици от немското училище "Музик шуле Панайотов" с патрон, основател и директор българинът Добрин Панайотов от град Манхайм – Германия изнесоха концерт в Синята зала на читалище „Братство”.
Младите немски дарования гостуват в България по покана на читалище „Братство” и Детската музикална група "Сеньо артист" от Благоевград с ръководители Стойка Германова и Иван Цонков. Освен концерта в Кюстендил те ще имат изява и в Благоевград.
"Искам да подчертая, че гостоприемството е уникално - гостите ни го оцениха. Залата грееше, столовете подредени, а това е много важно. Аз имам дълбока връзка с Кюстендил, бях солистка на ансамбъл "Струма", а сега вече от 1981 г. съм солистка на ансамбъл "Пирин", така че за мен е важно моите знания да бъдат предадени на децата", каза известната народна певица Стойка Германова.
Директорът на училището Добрин Панайотов е едно от големите имена в българската музика, дългогодишен диригент на оркестъра и хора „Мистерии на българските гласове”. От много години той работи за развитието на културния обмен между Германия и България и подпомагането на млади музикални дарования.
Изявата бе част от поредицата инициативи, организирани от читалище „Братство” и посветени на Деня на народните будители.