Избрани Новини

Условна присъда за непълнолетен без книжка, ранил човек при катастрофа

Крими

30-10-2018, 13:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежът постигнал споразумение с прокуратурата

Наказание от четири месеца лишаване от свобода, отложено за период от 2 години, наложи Районен съд Велико Търново на непълнолетен и неправоспособен водач, който при управление на лек автомобил допуснал пътно произшествие  и причинил телесна повреда на един човек. Присъдата идва след постигнато споразумение с Районната прокуратура. Младежът трябва да заплати 740 лв. разноски по делото.

Н. К. се призна за виновен за това, че на 07.10.2016 г., на път между с. Полски Сеновец и с. Стефан Стамболово, действайки като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при управление на лек автомобил «Фолксваген Голф 3“, без да има необходимата правоспособност да управлява МПС категория „В“, нарушил правилата за движение, като при избиране скорост на движение от 70,4 км/ч. не се съобразил с атмосферните условия - влажна пътна настилка, в резултат на което автомобилът напуснал попътната лента за движение, пресякъл насрещната и се ударил с дясната си част в дърво вляво от платното за движение, като по непредпазливост причинил на возещия се на предна дясна седалка П. В. средни телесни повреди.

Вечерта  на 07.10.2016 г., пострадалият П. В. управлявал лек автомобил, собственост на баща му. С него пътувал и обвиняемият. По някое време двамата се разменили, като Н. К. започнал да управлява автомобила. На пътя между с. П. Сеновец и с. Ст. Стамболово обвиняемият, на прав и влажен участък,  управлявайки с висока скорост, загубил контрол върху автомобила, който  напуснал попътната лента за движение, пресякъл насрещната и се ударил в крайпътно дърво. От ударът дясната част на автомобила силно се деформирала, при което спътникът му получил травми.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов