Избрани Новини

Ученик от ПГ по туризъм "Алеко Константинов" бе областен управител за един ден

Велислава Симеонова от ПГРТО и Милен Гигов от ПГ по транспорт заеха постовете на заместник-областни управители

Борислав Дилов от ПГ по туризъм "Алеко Константинов" бе областен управител за един ден в рамките на инициативата "Мениджър за един ден". Той и неговите колеги Велислава Симеонова от ПГРТО и Милен Гигов от ПГ по транспорт – Плевен, които заеха постовете на заместник-областни управители днес, бяха посрещнати от областния управител Мирослав Петров в неговия кабинет в началото на работния ден. Той представи накратко пред тях функциите, които изпълнява, както и ежедневните задачи и ангажименти, които определят работния му график.

С младите си колеги господин Петров коментира актуалните теми за търсенето на работна ръка на територията на областта, инвестиционните интереси и вече реализирани бизнес проекти, както и възможностите за сътрудничество с чужди партньори в сферата на туризма.

Какви са секторите, поверени на заместник-областните управители и приоритетните задачи в тях научиха заместник-областните управители за ден Велислава Симеонова и Милен Гигов, които днес седнаха с стола на титулярите д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова.

"Видяхме един изключително натоварен график, който следват областният управител и неговите заместници. Те поемат голяма отговорност, което изисква повишено внимание и стриктно спазване на закона и държавния интерес”, коментираха след срещите членовете на политическия кабинет за един ден.

След разговорите си с господин Петров, госпожа Божинова и д-р Трифонов те са останали мотивирани да потърсят професионалната си реализация в България.

В остатъка от работния ден младежите ще се запознаят с работата на цялата областна администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)