Претърсвания на адреси се извършиха днес в Кюстендил

Специализирана прокуратура извършва процесуално-следствени действия в Кюстендил

Зам.главният прокурор Иван Гешев съобщи, че под ръководството на Специализираната прокуратура в Държавната агенция за българите в чужбина се извършват процесуално-следствени действия за подкупи, длъжностни и документни престъпления. Той даде кратко изявление заедно Антон Славчев, зам.председател на КПКОНПИ, на която е възложена разследващата дейност.
Задържани са над 20 души, сред които част от ръководството на ДАБЧ - председателят и главният секретар. Става въпрос за търговия с документи за българско гражданство. СДВР извършва охрана на провежданите действия по разследването.
Зам.главният прокурор съобщи, че с оглед на текущите процесуално-следствени действия, нова информация по случая ще бъде предоставена в сряда, 31 октомври 2018 г.
Днес следователи от СО-СП на Специализирана прокуратура извършват процесуално следствени действия на адреси в София, Кюстендил и Плевен- претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано ДП за извършени престъпления по чл. 321,301,308,282 НК.
Разследването е свързано с дейността на ДАБЧ.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"