Избрани Новини

Шестнадесета национална научна сесия за студенти и преподаватели се провежда в МУ-Плевен

Това се случва в рамките на честването на 70 години от основаването на Медицински колеж – Плевен

Шестнадесетата юбилейна национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен (МУ–Плевен), се провежда в рамките на честванията на 70-годишнината от основаването на Медицински колеж – Плевен като самостоятелно медицинско училище. През изминалите години се утвърди традиция за тържествено отбелязване на празника. Планирани са и съпътстващи инициативи – срещи, дискусии, лекции на изтъкнати университетски преподаватели от страната. Тази година форумът ще се проведе на 29 и 30 октомври 2018 г. в залите на Университета. Откриването е на 29.10.2018 г., от 14.00 ч., в зала „АМБРОАЗ ПАРЕ“ на ТЕЛЕЦ при МУ – Плевен и включва:

- Приветствие към участниците от Ректора на МУ–Плевен проф. д-р Славчо Томов, д.м.н.
- Приветствие от Директора на Медицински колеж към МУ–Плевен доц. д-р Евгения Бързашка. д.м.
Пленарният доклад е на доц. д-р Мая Стоименова, д.м., Ръководител катедра „Психиатрия и медицинска психология“, Медицински университет - Плевен и е на актуална тема: „Риск в психиатрията”.
В Шестнадесетата юбилейна национална научна сесия участват 98 студенти и преподаватели от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж към МУ–Плевен, Факултет „Обществено здраве“ на МУ– Плевен, студенти и преподаватели от други висши училища в страната:

- Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София
- Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив
- Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“
- СУ „Св. Кл. Охридски“, Биологически факултет, НЦОЗА, Дирекция „КССИ“, отдел „ОЗТ“
- Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ - Бургас, Катедра „Предклинични и клинични дисциплини“.
Със свои разработки в научната сесия участват и медицински специалисти от Клиника  по „Съдова хирургия” – ВМА София.
През двата дни на форума ще бъдат изнесени 23 доклада и ще бъдат представени 5 постера, разпределени в две секции: „Медико-диагностични дейности и Вария“ и „Социални и фармацевтични дейности“.

По време на тържественото отбелязване на 70-годишнина, което ще се състои на 30 октомври, от 14:00 часа в зала Магнум, Втора клинична база, научнопопулярна лекция на тема „Наркотиците – минало, настояще и бъдеще“ ще изнесе доц. Васил Атанасов, д.х.,  началник на токсохимична лаборатория във ВМА, преподавател в СУ „Св.Климент Охридски“ и председател на Експертния съвет по наркотични вещества към Националния съвет по наркотични вещества към Министерски съвет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов