Избрани Новини

Ромите кукери направиха голям празник в махалата

Това е най-новата кукерска група в Симитли

Кукерски празник в края на октомври направи най-новата кукерска група в Симитли. Още от рано следобед в събота, ромската група на 3-ти квартал, групата на Вальо, започна голям кукерски празник за благодарност към гостоприемниците в махалата на Сурва. Големи трапези бяха подготвили мераклиите от ромския квартал в Симитли. Почти всички жители на махалата и много приятели на кукерството и гости се събраха на празника. Няколко казана храна бяха приготвени за почерпка на хората. Детска глъчка огласяше махалата цяла вечер, което е сериозна заявка за това, че кукерството няма да спре да бъде тачено и наследявано.

Организаторите осигуриха жива музика чак от Македония за кукерския празник, като оркестърът на Джафер „Джафер бенд“ не спираше да весели хората и да поздравява всички празнуващи. Македонският саксофонист Джафер, който е голям приятел на ромите в  Симитли, поздрави празнуващите с емблематични ромски ритми.

Ромският лидер в Симитли Живко Илиев, председателят  на общинския съвет в Симитли Владимир Христов, кметове от съседните населени места, уважавани роми вдигнаха наздравици за кукерската група. Групата на Вальо благодари на всички спонсори, помогнали за празника, и обеща тази година да бъдат още по-колоритни. Веселбата продължи до малките часове на нощта. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов