Избрани Новини

Андреев, СГЕРБ: България се утвърди като европейски лидер благодарение на правителството на Борисов

"Днес нашата страна се възприема като остров на стабилност", заяви председателят на СГЕРБ

Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история. То утвърди България като европейски лидер. Днес нашата страна се възприема като остров на стабилност. Това заяви председателят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев по време на осмия университет на СГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“. Форумът се провежда в Сандански и се организира съвместно от „Сдружение граждани за европейско развитие на България“, Фондация „Ханс Зайдел“ и СГЕРБ.
„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни стана сърцето на Европа. Гордеем се, че поставихме в дневния ред на Европа редица теми, като безспорно нашият основен приоритет – европейската перспектива на страните от Западните Балкани, ще остане актуален по време и на румънското председателство, което започва от 1 януари догодина“, посочи Андреев.
Председателят на СГЕРБ подчерта, че вече 10 г. структурата реализира политиките на ГЕРБ, участва активно във всички предизборни кампании и има сериозен принос при утвърждаването на ГЕРБ като водеща партия в страна на всички избори. „Искаме още да разширим нашето влияние сред хората. За тази цел имаме редица мероприятия и водим непрекъснат диалог на местно, областно и национално ниво“, съобщи той. Николай Андреев благодари на председателя на ПГ на ГЕРБ за безценната му подкрепа към СГЕРБ и бе категоричен, че заслугите на Цветанов към парламентаризма и стабилността на страната са за пример.
На свой ред президентът на Европейския съюз на гражданите – сеньори към ЕНП Ан Херманс се обърна към СГЕРБ с думите: „Вашата ангажираност към процесите в България ме трогна. Всеки от вас има професионален и житейски капацитет и съм уверена, че има с какво да допринесете във всяка една секторна политика“. По думите й в политиката е важно да се поемат реални и изпълними ангажименти и пред хората да се разясняват конкретните стъпки за осъществяването им, придружено от конкретни срокове и финансови параметри. „Вие показахте, че България играе важна роля в обединението на Европа“, подчерта Херманс и допълни, че Европа оценява много високо този принос на България.
„Винаги сме разчитали на вашия опит и политическа мъдрост. Благодарим ви за помощта на всички нива в управлението на България и развитието на управленските приоритети и програми на ГЕРБ“, заяви народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.
„Фондация „Ханс Зайдел“ вече 25 години е в България и за нас е мисия да подкрепяме развитието на страната. Темата за Западните Балкани е в центъра на политическия диалог в ЕС, а това е отлична предпоставка за гарантирането на траен мир и сигурност както за региона, така и за цяла Европа“, каза на свой ред представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)