Избрани Новини

Заловиха крадци- рецидивисти в Пловдив

Полицията разкри 9 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 16 криминални престъпления – 6 кражби, 3 притежания на наркотици и 7 др. Разкрити са 9 престъпления.

Млад пловдивчанин е привлечен като обвиняем за извършен грабеж. В началото на юли потърпевша жена се оплакала в Четвърто РУ, че на ул. „Цар Иван Страцимир“ в областния град насила от ръцете й били издърпани мобилен телефон и портмоне с над 200 лева.  При организираните оперативни и издирвателни действия служителите влезли в дирите на 18-годишен криминално проявен и осъждан младеж. В рамките на образувано досъдебно производство той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК.

Двама били засечени с наркотици при проверка в сряда в пловдивския квартал „Столипиново“. На ул. „Сполука“ служители на Шесто РУ задържали 31-годишен мъж, който направил опит да се освободи от 4 пакетчета амфетамин. Пликче с марихуана пък било иззето от адреса на 18-годишна. Пловдивчаните са отведени за едно денонощие в полицейския арест. Срещу тях са образувани бързи производства. Уведомена е районната прокуратура. Същия ден в полицията в Хисаря се озовал 31-годишен криминално проявен и осъждан жител на село Ръжево Конаре, след като в дома му били открити над 1,7 грама наркотично вещество от рода на конопа.  

Криминално проявен бе заловен непосредствено след поредно посегателство. Около 20.30 часа снощи, на ул. „Арх. Камен Петков“ в областния град, служители на Шесто РУ забелязали мъж да пренася външно тяло на климатик, което демонтирал от фасадата на близка сграда. След бързите действия на униформените 30-годишният извършител е отведен в районното управление. Допълнителна справка показала, че той е регистриран в полицията за кражби и  осъждан. Срещу пловдивчанина е образувано бързо производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)