Избрани Новини

В момент на сделка с дрога задържаха двама

Проведе се съвместна операция на служители на ГДБОП и ОДМВР - Благоевград

В полицейската операция, проведена на територията на селата Кулата и Първомай, са участвали служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и на ОДМВР – Благоевград. Действията за задържане на хора, занимаващи се с разпространение на големи количества наркотични вещества, са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура - Благоевград.

В хода на операцията, в момент на сделка с наркотични вещества, в района на бензиностанция в село Кулата са задържани двама мъже от Първомай – 31-годишен с регистрации за извършени престъпления по чл. 343Б от НК и осъждан за престъпления по чл. 354А, ал. 3 от НК, и 56-годишен, също осъждан за престъпления по чл. 354А, ал. 3 от НК.

При последвалото претърсване на лек автомобил „Фолксваген Бора“, ползван от двамата задържани, са намерени и иззети 10 пакета с общо тегло 5.633 кг, съдържащи суха, зелена тревиста маса, която при направения полеви тест реагира на марихуана.

По случая в РУ – Петрич е образувано досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 1 от НК. След задържане с полицейска заповед за срок до 24 часа,  с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа. Впоследствие на двамата е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)