Избрани Новини

Окръжна прокуратура – Плевен задържа за 72 часа мъж, издирван с Европейска заповед за арест

Изидрван е във връзка с трафик на културни цености

Окръжна прокуратура – Плевен, с постановление на наблюдаващ прокурор задържа за срок от 72 часа български гражданин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

М. Х., е обявен за международно издирване с  Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти в Кралство Испания, гр. Валенсия, във връзка с трафик на културни цености. Същият е обявен за международно издирване, регистриран в ШИС ІІ, с шенгенски индентификатор от испанските власти.

На 23.10.2018 г. М. Х. е открит  на територията на страната от полицейските органи и е задържан за срок от 24 часа на основание ЗМВР.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа до явяването му пред  Окръжен съд – Плевен и вземане на мярка временно задържане под стража, с оглед осигуряване на присъствието му в производството по екстрадиране.

След преценка на материалите по делото  Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе в съда искане за  образуване на  съдебно производство по реда на чл. 44 от ЗЕЕЗА, след разглеждането на което съдът да се произнесе по допускане на предаването на българския гражданин на искащата държава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов