Избрани Новини

Писателят Нидал Алгафари представи книгите си в Белица

Срещата премина в сърдечна и приятелска атмосфера

Гостът на Белица Нидал Алгафари впечатли присъстващите с увлекателното си сладкодумие при представяне на книгите си "Боже, защо Господ лъже?", "Аллах, милост нямаш ли?", "Любиш ли ти, Бог си!" и последната "Орисани да избираме" .
Авторът успя да грабне вниманието на публиката с умелото си представяне на моменти от книгите си и изминалия нелек път на събраната от него информация, почиваща на дълбоко изследване на исторически факти и събития, които изпълниха присъстващите с вълнуващи емоции и желание да разтворят страниците на книгите му. А те - книгите са художествени романи, които разказват основно за българските обичаи и традиции. За калушарството, нестинарството, Еньов ден, Спасов ден и още много български празници и обичаи. Авторът ни пренася в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат. Следвайки героите и техните преживявания, всеки има възможност да се замисли за историята и любовта и да запомни основното му послание - "Да се опитаме да бъдем по-добри!"
Беличани останаха впечатлени и от родолюбивото чувство с което творецът Нидал Алгафари разказваше за родителите си. Роденият от смесен брак на българка и сириец режисьор споделя, че е 150 % българин, за децата и чаровната си съпруга Мадлен Алгафари – психотерапевт и писател.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов