Собственикът на още една сграда в Плевен - паметник на културата, започна възстановяването й

Проектът е съгласуван с Министерство на културата

Собственикът на сградата – паметник на културата, която се намира на ул. „Иван Вазов” № 7 в Плевен, започна нейното възстановяване. Проектът е съгласуван с Министерство на културата. За това съобщи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той отново апелира към наследниците и стопаните на подобни имоти да вземат мерки за възстановяване на фасадите на сградите и привеждането им в безопасен и естетичен вид.

За сградата на бившата Стоматология на ул. „Цар Борис III” /срещу предишното кино „Освобождение”/ също има издадено предписание за ремонти, тъй като фасадата се рони и е опасна. Собственикът оспорва заповедта в съда, което бави дейностите там.

Кметът Спартански подписа и заповед за сформиране на комисия, която да направи оценка на фасадата на зданието, в която се помещава Спортно-информационният център на пл. „Свободата” в Плевен. Експертите ще издадат протокол с констатации и ще предпишат дейности, които собствениците да извършат. Ако това не бъде направено в указания срок, ще бъде издадена заповед по чл. 195 от Закона за устройство на територията за задължаване на собствениците да реагират адекватно. В случай, че не предприемат мерки, те ще носят административнонаказателна отговорност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен