Избрани Новини

7 дни спорт: Бебетата на Кралев мачкат

Спорт

23-10-2018, 16:24

Автор:

radeva

Всичко от Автора


Едни бебета са особено популярни в последните дни в държавата. Тези на Красен Кралев, пише в коментар "7 дни спорт".

Не, не се завираме в постелята на спортния министър на Бойко. Защото става дума за друга продукция, спортна такава. Родена и отгледана в двата мандата на министъра. Бебета, които са на път да върнат спортната слава на България.

Когато дойде на власт в спортното ведомство Красен Кралев промени тотално работата му. И обеща, че се слага точка на субсидирането на Сульо и Пульо. Пари останаха за Атанас и Спас и спортовете им, дето могат да донесат медали.

Десетки тунеядци живеещи на гърба на държавната субсидия оттекоха в канала. Много изкуствени федерации свиха знамената на финансовия разгул. Бесни от „посегателството”, предричаха бесен провал. Вместо това новата система отгледа Бебетата на Кралев.

Днес България за първи път от много години насам може да се похвали, че има спортно бъдеще. Последните младежки олимпийски игри го доказаха. А и не се само те, ако видим какво се случва на световни и европейски първенства за младежи и девойки. Титли, медали, признание за България.

Новоприетият закон за спорта окончателно официализира доктрината „Кралев”. Тепърва от него се очакват още много позитиви за „бебетата”. С тях те ще пораснат. И, ако продължат в същия дух, скоро медалите им ще са от едни други олимпиади. От които отдавна не сме виждали златен медал.

Ако си спомняте това каза и Красен Кралев, когато товареше куфарите за Рио. Каза, че тази не е неговата олимпиада…



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)