Избрани Новини

Благоевградският театър представя "Принцеса Турандот”

Благоевград Лайф

23-10-2018, 13:30

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е премиерата на "Принцеса Турандот" /видео/

"Турандот" тази вечер на сцената на благоевградския театър

Спектакълът е тази вечер от 19 часа

Днес от 19:00ч. на Голяма сцена Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград представя  „Принцеса Турандот” по Карло Гоци. Сценичният вариант и постановката са на режисьора Маргарита Мачева, която отскоро е директор на благоевградския театър.
Сценографията и костюмите са на Теодор Киряков, а музиката отново на Пламен Мирчев – Мирона, с който Маргарита Мачева работи успешно в последните години. Хореографията и пластиката са поверени на актьора Аладин Алиибрахим.
„Принцеса Турандот” е трето представление на режисьора Мачева в Благоевград, след „В полите на Витоша”(2017) и „Вампир”(2016), чиито успехи извоюваха участието на театъра в Международния театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/. Актрисата Албена Чобанова получи награда „Икар” 2017 в категория „Водеща женска роля” за ролята на Малама, комисията на Международния фестивал Друмеви театрални празници – Шумен 2017 награди представлението за „Сценография”, а награда за "Цялостен спектакъл" театърът получи от Зимен фестивал на изкуствата "Сцена,палитра,слово" - Пловдив 2017.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)