Избрани Новини

Изправят пред съда мъж, държал наркотици и цигари без бандерол в Плевен

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на наркотици и акцизни стоки без бандерол.

Обвинението срещу С. Л. е за това, че на неустановен ден придобил и до 21.08.2018 г. в жилище в гр. Плевен, държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество – коноп/канабис, марихуана/ с общо тегло 33,947 гр. на стойност 203,68 лв. – престъпление по чл. 354а от НК

На неустановен ден придобил и до 21.08.2018 г. в гр. Плевен, в жилище, държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по Закон за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия - 49 бр. кутии цигари марки „Capital“ и „Wall Street“ на обща стойност 367,50 лв., като стойността на невнесения акциз в полза на Републиканския бюджет е в размер на 198,70 лв. и случаят е немаловажен – престъпление по чл. 234 от НК.

Наркотичните вещества и цигарите без валиден български бандерол са открити при извършена проверка от полицейски служители, след получена оперативна информация.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов