Избрани Новини

Окръжна прокуратура – Плевен прeдаде на съд четирима за отвличане и изнасилване на момиче

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за отвличане и изнасилване на момиче.

Обвинението срещу Е. М. е за това, че на 24.02.2018 г. в село в област Плевен отвлякъл непълнолетно момиче /на 17 години/ - престъпление по чл.142 от НК.

Е.М., заедно с Б.Т. и непълнолетните  И. А. и П. Т. са подсъдими по обвинение за това, че на 24.02.2018г. в село в  област Плевен, в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършило осемнадесет години момиче, без нейно съгласие като я принудили към това със сила и заплашване и деянието е извършено от повече от две лица  - престъпление по чл. 152 от НК.

Обвиняемият и пострадала имали връзката, при която Е. М. проявявал необоснована ревност, лошо отношение, отправял обиди и й нанасял побой. След пореден  случай на насилие от страна обвиняемият през лятото на 2017 г. момичето сложило край на връзката.

На 23.02.2018 г. Е. М. заедно с другите обвиняеми употребили алкохол, като след полунощ Е. М. предложил на всички да отидат в дома на приятелката му и да я вземат от там.  След като отишли до дома на момичето,  Е. М. влязъл в стаята на пострадалата и за да я накара да тръгне с него я заплашил и ѝ нанесъл удари с ръка в лицето. Върнали се в къщата, в която се били събрали преди това и продължили да пият. Ядосан от решението на момичето да прекрати връзката си с него, Е.М. предложи на всички от компанията да се съвкупят с приятелката му. За да прекърши съпротивата й започнал да я обижда и да ѝ нанася силни удари по лицето и тялото. Отвел момичето в съседната стая и продължил да я бие и обижда, като ѝ заповядал да прави секс с всички от компанията, въпреки нейното несъгласие.

 По искане на прокуратурата спрямо Е.М е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият Б.Т. е с мярка за неотклонение - „подписка“, а двамата непълнолетни са мярка за неотклонение „надзор от родител“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов