Избрани Новини

Община Плевен напомня на собственици на стари сгради да ги ремонтират

Това разпореди кметът на Общината Георг Спартански

Да бъдат изготвени повторни писма и да бъдат изпратени на собствениците на стари сгради – паметници на културата в Плевен, разпореди кметът на Общината Георг Спартански.

В писмата трябва да се напомни задължението на собствениците да поддържат имотите си в добро техническо състояние и естетичен вид, в противен случай администрацията ще предприеме съответните действия по Закона за устройство на територията. Подобни известия с включени предписания за дейности Община Плевен изпрати по-рано на притежателите на такива обекти, но резултат нямаше. Част от сградите се нуждаят спешно от ремонт, тъй като са с ронеща се мазилка, обрушени корнизи, ръждясали метални части и представляват опасност за преминаващите хора.

Единичните и груповите недвижими културни ценности с техните граници и охранителни зони формират защитени територии за опазване на недвижимото културно наследство. Инвестиционните проекти и искания за намеси в защитени територии за опазване на културното наследство се одобряват и строежите се изпълняват по реда на Закона за устройство на територията след съгласуване със Закона за културното наследство. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов