Избрани Новини

Деца с увреждания от Банско отпразнуваха рожден ден /снимки/

Мисия Банско

13-10-2018, 17:29

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Направиха първа копка на нова детска градина в Банско

Дневен център "Здравец" чества 20 години от основаването си

С детска постановка, в която участваха деца с увреждания и техните връстници от общообразователните училища, бе отбелязана 20-годишнината от основаването на Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в Банско.
Една различна, забавна и мъдра театрална пиеса по мотиви от „Мечо Пух” бе изиграна на сцената на читалище „Никола Вапцаров”, за да покаже, че няма физически граници, когато има взаимност и приемане.
Така, ръка за ръка, родители, специалисти, учители, експерти и дарители, отбелязаха юбилея на първата социална услуга от този тип в община Банско. А в края на тържеството, както се полага за рожден ден, имаше торта със свещички, ръкопляскания и усмивки. Кметът Георги Икономов, който бе гост на честването, поздрави децата, техните родители, както и разбира се социалните работници към дневния център:
„Открит през 1998 година, Центърът полага основите на модерните социални услуги на територията на община Банско. А социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики. Социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и ценности. За нея ни обединява разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на децата с увреждания, на техните семействата и социалните общности. Вярвам, че за 20 години промяната в обществените нагласи вече е факт. Вярвам, че с малки, но уверени стъпки вървим в правилната посока” заяви той от сцената.
Специален подарък за децата, потребители на услугите в Дневния център, ще бъде организираният „Детски празник” с много игри, танци, аниматори, и разбира се вкусни лакомства.
Дневният център за деца с увреждания е комплекс от социални услуги за цялостно обслужване на децата през деня, които са свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, рехабилитационни потребности, организация на свободното време и личните контакти. Центърът разполага с мини-кухня, арт-работилница, басейн, сензорна стая, добре оборудван рехабилитационен салон и вътрестълбищен лифт за потребители с инвалидни колички.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май