Избрани Новини

Време е за сън!

Щраусова възглавница изолира максимално зрението от светлината

Препоръчителният сън от осем часа на денонощие си остава... препоръчителен. Близо 80 на сто от активното население на света спи по шест или съвсем малко повече часове, съобщава БНТ. А това увеличава стреса. Безспорно. И тъмните кръгове под очите. И желанието за дрямка на не особено подходящи места. Подремването никак не е за пренебрегване. 20-минутна порция от него увеличава продуктивността с около 30 на сто. Двама испански дизайнери подходили с максимално внимание и разбиране към този факт.

Те създали максимално добри условия за така нареченото "придремване" при придвижване към работното място, на самото работно място и по време на кратка работна почивка.

Нарекли са го щраусова възглавница. Тя изолира максимално зрението от светлината на компютърния монитор, изкуственото осветление или закачливата дневна светлина. Така дрямката е по-качествена, а самата преносима възглавница действа като предупреждение към околните: не ме закачайте известно време.

Първоначалният вариант на възглавницата напомня до накъде на скафандър. Новите модели са по-леки и лесни за пренасяне, а същевременно вършат същата работа. Те се явяват и като естествен аксесоар към дрехите, независимо от сезона.

Създателите на възглавницата не спират да мислят за всички възможни пози и места, където дрямката може да налегне хората. Така се е стигнало и до най-компактния им аксесоар - възглавничката за лакът или рамо.

Модна забежка или полезен аксесоар - едва ли има смисъл да се спори кое от двете повече е Щраусовата възглавница. Ясно е едно - тя е доказан посредник към начина, който природата ни е дала, за да презареждаме - съня.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов