Избрани Новини

Задържаха младеж за кражба на пари от вендинг-автомат

Крими

09-10-2018, 16:19

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Извършителят е 22-годишен рецидивист

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 24 септември, в гр. София, ж.к. „Студентски град“, ул. „Жак Натан“ 9, вх. Б, от вендинг – автомат марка „Зануси“, чрез използване на техническо средство – метален нож, както и чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – изкривил планките на заключващия механизъм, са отнети чужди движими вещи – паричната сума от 600 лв., от владението на Б. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Я. Христов, на 22 който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на повторност – след като е осъден с влязла в сила присъда за същото престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, вечерта на 08.10.2018 г., наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов