Ало измамници обраха две жени

81-годишна санданчанка дала 2 000 лева

Около 12:00 часа вчера в гр.Сандански 81-годишна жена от града е въведена в заблуждение, че помага на полицейски служители за залавянето на телефонни измамници, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 2 000 лева. Образувано е досъдебно производство.

Вчера в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че около 18:00 часа на същата дата,  87-годишна жена от Благоевград е въведена в заблуждение, че помага  на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 220 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"