Избрани Новини

Дадоха на съд шофьорка, блъснала жена на пешеходна пътека

Крими

09-10-2018, 07:44

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От удара жертвата се оказала със счупен крак

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена, която при управление на лек автомобил блъснала пешеходка.

Обвинението срещу Т. В. е за това, че на 10.02.2018 г. в гр. Велико Търново, на ул. „Краков”, при управление на  лек автомобил „Форд Галакси”, нарушила правилата за движение, като при избиране скоростта на движение от 59, 8 км/ч. не се съобразила с атмосферните условия –намалена видимост в тъмната част на денонощието и при валеж, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, като при приближаване на пешеходна пътека, не пропуснала преминаващата по нея пешеходка К. Б., в резултат на което я ударила с дясното странично огледало на лекия автомобил и по непредпазливост й причинила средна телесна повреда, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Пострадалата, след като била на гости при своя приятелка, тръгнала да се прибира. В момента в който пресичала пешеходната пътека на ул. „Краков“,  забелязала приближаващия към пешеходната пътека автомобил и забързала ход, за да освободи пешеходната пътека. Поради избиране на скорост, неотчитаща движението по мокрото асфалтово покритие, в тъмната част на денонощието и при валеж, обвиняемата не успяла да възприеме пресичащата на пешеходната пътека пострадала, за да я пропусне  и блъснала. Пострадалата паднала на тротоара, като в резултат на удара получила счупване на десния крак.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов