Избрани Новини

Стартира процедура за изграждане на видеонаблюдение в Благоевград

В момента тече процедура за избор на изпълнител

В момента тече процедура за избор на изпълнител за внедряване и поддържане на система за електронно видеонаблюдение в Благоевград. Това съобщи кметът д-р Атанас Камбитов по време на пресконференция.

“Видонаблюдението ще обхване абсолютно цялата територия на града, и в централна градска част, и в кварталите. Ще акцентираме на невралгичните зони, за тази цел имаме и направен анализ. Идеята е след самото изграждане Центърът за наблюдение да бъде предаден на полицията и органите на реда да осъществяват контрол“, каза кметът Камбитов. Той поясни, че самата система отговаря на най-високите изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции, като ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

Кметът подчерта, че видеонаблюдението ще се изгражда поетапно, като  условието към фирмата-изпълнител ще бъде изплащането да става на малки вноски при голям процент изпълнение, като по този начин интересите на Общината и гражданите ще бъдат защитени.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов