Избрани Новини

Малките таньори от фестивала "Ритми и багри“ отново ще опознават Парангалица

Това е най-старият горски резерват в България

Дирекция „Национален парк Рила“ и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се обединиха в обща инициатива. Състави, участници в Първия детски фолклорен танцов фестивал „Ритми и багри“, втори ден ще правят поход до най-високото дърво и най-стария резерват в Рила „Парангалица“. Инициативата започна в петък и ще продължи и днес. Експерти от Дирекция „НП Рила“ се грижат за децата и тяхната интересна разходка из Национален парк „Рила“, като представят биологичното разнообразие и красотата на най-големия национален парк в  България.
„Парангалица“ е най-старият горски резерват в България. В резервата са установени около 290 висши растения, срещащи се в иглолистните гори, в субалпийския и алпийския пояс. В резерват “Парангалица” са съхранени типични местообитания на много животински видове, защитени от закона или включени в Червената книга на България.
Това е поредната обща инициатива между Дирекция „НП Рила“ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и е в резултат на доброто партньорство между тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов