Избрани Новини

Две първи копки днес стартираха изграждането на нова училищна инфраструктура (снимки)

Мисия Пловдив

05-10-2018, 18:18

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Fibank откри нов офис в Пловдив

Уъркшоп "Умни пари” със Стойне Василев започва в Пловдив

ДГ "Перуника" и СУ "Любен Каравелов" ще придобият нов облик

С две първи копки започна реализирането на проект "Образователна инфраструктура" - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив по Оперативна програма "Региони в растеж", Процедура „BG16RFOP001-1.003 - Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“.

В Международния ден на учителя заместник-кметовете Розалин Петков и инж. Димитър Кацарски, заедно с районните кметове Георги Стаменов, Ральо Ралев и Борислав Инчев поставиха началото на строително-ремонтните работи в ДГ "Перуника" и СУ "Любен Каравелов" – сграда 1.

"Правим детска градина "Снежанка" и нова обществена поръчка за детска ясла "Детски смях". В срок се работи по оперативната програма я частта за по обновяване на пътната инфраструктура", заяви заместник-кметът Розалин Петков.
Общата сума на проекта е 18 106 266.94 лева, като от тази сума: 15 953 713.05 лева е безвъзмездна финансова помощ), а 2 152 553.89 лева е собствен принос на Община Пловдив.

Основните дейности, които ще бъдат извършвани в ДГ "Перуника" включват: обособяване на нови пристройки, подмяна на дограма, полагане на топлоизолация на стени и покрив, подмяна на подовата настилка, шпакловане и боядисване на стени и ремонт на санитарните помещения, монтаж на нови врати и други, ремонт на ВиК инсталация, изграждане на поливен водопровод, ремонт на отоплителна, вентилационна и климатизационната инсталации, ремонт на ел. инсталацията, монтаж на асансьор, озеленяване със засаждане на нови дървета, изграждане на детски плувен басейн и физкултурен салон.

В СУ "Любен Каравелов" ще бъде подменена дограмата, ще бъде положена топлоизолация, ще се направи конструктивно укрепване на сградата, ще се изгради нова асансьорна уредба, предвижда се цялостен вътрешен ремонт на сградата като се постави – теракот, гранитогрес, ламиниран паркет, ще се ремонтира Вик инсталацията, на елинсталацията.

"Този ремонт е много очакван от нас. Надяваме се да направим модерна сграда с добри условия за нашите ученици", посочи директорката на "Любен Каравелов" Славка Щерева. "През последните години положихме много усилия училището да стане модерно отвътре. Единствено трябваше да се положат усилия сградата да придобие модерен вид. Сега това ще се случи", заяви още тя.

Предвижда се и озеленяване с иглолистни и широколистни дървета, живи плетове, храсти, цветя, но и изграждане на многофункционална спортна зала с басейн с топла връзка със съществуващата сграда.

Целта на този проект е да допринесе за подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив. Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизиран, включително чрез изграждането на нова детска градина.

Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата и учениците.

Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление на публичните институции.

Разположението на повечето обекти в територия с етническо разнообразие ще улесни достъпа до образование на деца от ромски произход и впоследствие ще подпомогне тяхната социална и икономическа интеграция.

Периодът за реализация на всички дейности по проекта е 30 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов