Избрани Новини

ГЕРБ – Благоевград отбеляза 106 години от Освобождението на Горна Джумая (снимки)

Българският народ успява, когато има национален идеал, заяви Даниела Савеклиева

С панихида за загиналите за Освобождението на Горна Джумая, днешен Благоевград, от османско иго и полагане на цветя на паметния знак на майор Иван Орлински - командир на руския боен отряд, освободил през 1878г. Горна Джумая, започнаха тържествата по повод 106 години от Освобождението на града и Пиринска Македония.

На церемонията присъстваха кметът на Благоевград Атанас Камбитов, областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, областният управител и общински ръководител на ГЕРБ-Благоевград Бисер Михайлов, общински съветници от ГЕРБ, представители на съсловните организации на партията, представители на държавни институции, десетки жители на Благоевград и ученици от всички учебни заведения.

Представителите на ГЕРБ се включиха и в празничното шествие и парада на знамената и униформите на българската армия, както и в церемонията по издигане на националния флаг на централния площад "Македония".

Цветя на признателност пред паметника на Гоце Делчев и на  Македоно-Одринското опълчение положиха д-р Атанас Камбитов, Даниела Савеклиева, Асим Адемов, представители на Младежи ГЕРБ-Благоевград, общински съветници.

Отбелязването на годишнината продължи с историческа възстановка на Илинденско-Преображенското въстание с участието на Национално дружество "Традиция" и ансамбъл "Пирин".

"Пети октомври, за нас жителите на Благоевградска област, се нарежда сред онези знакови дни в националния ни календар, които винаги ще ни обединяват и вдъхновяват в усилията ни да изградим и съхраним свободна, обединена и демократична България. Вярвам, че най-силното послание, което датата 5-ти октомври отправя и до наши дни, е, че българският народ успява тогава, когато е обединен, когато има национален идеал, когато дръзва да кове сам съдбата си. Затова днес ще се обърна към своите съграждани - нека заедно и последователно да работим, за да осигурим по-голям просперитет в бъдеще за нашия град, за нашите деца. Само от нашите общи усилия зависи да създадем своя по-добър и благоденстващ европейски Благоевград", коментира Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов