Избрани Новини

Ултрамаратонецът Краси Георгиев финишира

Бяга повече от две денонощия в Градската градина в Пловдив

Ултрамаратонецът Краси Георгиев успя да приключи Предизвикателството "55 часа", предаде БНР.

Точно в 17,00 часа той финишира, след като бяга повече от две денонощия в Градската градина в Пловдив. Целта му беше да събере средства в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания и да насърчи повече хора към активен живот.

Под дъжд,  фойерверки и бурни аплодисменти Краси премина финала, съпровождан от много хора, които бягаха до него. Той се пошегува, че успял да обиколи градската градина и благодари на всички, които са го подкрепяли:

"Много добре. Ще мисля за нещо друго другата година".

До него беше неотлъчно възрастен велосипедист, който кара заедно с Краси, както и физиотерапевтът Димитрина Сивкова, която разказа пред "Хоризонт":

"Има някои възпаления на някои мускули, на главните места на сухожилията. Добре е, в кондиция е, снощи спря два пъти за 40 минути, защото имаше дъжд, първата вечер беше много студено".

Краси стартира в 10 часа в петък, като целта на предизвикателството беше да издържи 55 часа. Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова, която през цялото време беше до него, обясни, че Краси се чувства добре, въпреки изтощението и травмите:
"Добре е! В кондиция е! Весел е! Приказва с хората. Когато му стане тежко, идва, изпива нещо топло, сгрява се и после пак продължава. Мотивиран е много, силен е", поясняваше тя.
Беше предвидено предизвикателството да завърши в 17 ч., когато изтича 55-ият час от благотворителното бягането на Краси Георгиев.

Миналата зима Краси тича в продължение на 36 часа на бягаща пътека в София. Със събраните пари 26 деца, които са преборили рака, заминаха за Москва и спечелиха 27 медала в така наречените “игри за победители“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов