Избрани Новини

Петима задържаха при акция за дрога в Пиринско

По всички случаи са образувани досъдебни производства

Петима са задържани при акция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена вчера от служители на ОДМВР - Благоевград.

Полицаи от РУ Гоце Делчев арестували 23-годишен местен жител, след като в  него намерили 0.9 канабис.

Служители на управлението открили и засети наркотични растения в гориста местност в землището на село Балдево. Иззети са около 11 стръка с общо тегло около 7,800 килограма, реагиращи положително на канабис. В барака в района полицаите иззели ловна пушка без необходимите документи за притежание и съхранение. На място са задържани 43-годишен мъж от Гоце Делчев и 33-годишна от село Господинци.

Въпреки оказана съпротива, в ареста на РУ Сандански попаднал и 18-годишен от село Склаве. При задържането той съборил на земята полицейски служител, който получил охлузи рани в областта на лицето. От младежа били иззети около 1,73 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, и около 2,75 грама бяло, прахообразно вещество, което е в процес на установяване.

В рамките на операцията служители на РУ Сандански спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“. Оказало се, че 35-годишният мъж шофирал под въздействието на наркотични вещества, заради което му е наложена полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. По всички случаи са образувани досъдебни производства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов