Избрани Новини

Пепел и пожари в цялата страна след бурния вятър...

Животът

26-09-2018, 12:33

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според информация на МВР само за ден са получени 320 сигнала за горящи огнища и още 121 за щети

Пепел и пожари след бурните ветрове в цялата страна. Според информация на МВР само за ден са получени 320 сигнала за пожари и още 121 за щети и възникнали спасителни дейности.

Според Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец" в последните дни се наблюдава тенденция за увеличаване на пожарите - както заради климатичните условия, така и небрежността на хората.

"За момента няма информация за умишлени пожари, но над 95% от случаите, които възникват на територията на страната, в основата им стои човешка грешка и небрежност. Много усилия се хвърлят от страна на горските служители и пожарникарите да информират хората, че не трябва да се пали нерегламентирано, но никой не слуша", обясни за България он еър Станков.

По думите му всяка година ставаме свидетели на една и съща небрежност навсякъде. "Каквото и да се говори и каквато и превенция да се прави, хората не вземат нищо под внимание. В момента нямаме хеликоптер за гасене на пожари, но всички наземни екипи са в готовност за евентуален пожар. Надяваме се и към края на седмицата да завали", подчерта той.

Станков допълни, че все още има сериозен проблем с екипировката на служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност", колкото и темата да се коментира всеки ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)